Blog « Inova Patent | Marka Tescili | Patent Tescili | Web Tasarım | Logo Tasarım | Marka Sorgulama

Markanızın, Türkiye sınırları dışında söz hakkı var mı?

Blog

İşletmeniz, halihazırda ihracat yapıyorsa veya yurt dışına açılmasının zamanı geldiyse, sürdürülebilir güvenli ticari büyüme için atmanız gereken önemli adımlar bulunuyor. Sağlıklı ve güvenli bir şekilde ihracat yapabilmeniz ve marka haklarınızı korumanız için yurt dışı marka tescili yaptırmak, ticaretiniz açısından hayati önem taşıyor. Üstelik güvenli ihracat yapmak için ihtiyacınız olan yurt dışı marka tescil işlemlerine verilen devlet […]

Devamını Oku... 24 Ekim 2020

Dijital Dönüşüm nedir? Bu süreç neleri kapsıyor?

Blog

Dünyanın ekonomik seyrini değiştiren salgınlar, siyasi krizler, iç çatışmalar ve savaşlar, dünyanın hızlı bir şekilde dijital dönüşüme odaklanmasına neden oldu. Peki, dijital dönüşüm nedir, dijital dönüşüm süreci neleri kapsıyor? Özellikle işletmelerin yerel ve küresel ölçekte satışlarını artırması için dijital dünyada yer almaları, artık kaçınılmaz bir hal almaya başladı. Dijital Dönüşüm Nedir? Dijital dönüşüm; toplumsal ihtiyaçların zamanın şartlarına […]

Devamını Oku... 20 Ekim 2020

Coğrafi İşaret Ve Geleneksel Ürünlere Amblem Zorunluluğu Getirildi

Blog

Resmi Gazete’de yayımlanan “Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği” ile birlikte coğrafi işaret ve geleneksel ürünlere amblem kullanım zorunluluğu getirildi.

Devamını Oku... 03 Ocak 2018

Apple, Steve Jobs Inc. İsimli Şirkete Açtığı Davayı Kaybetti

Blog

Apple, Giacomo ve Vincenzo Barbato kardeşlerin kurduğu Steve Jobs Inc. şirketi ile arasında devam eden isim hakkı savaşını kaybetti. Böylece iki kardeş, Apple’ın kurucusunun adını verdikleri giyim markasının isim hakkını tescillemiş oldu.

Devamını Oku... 01 Ocak 2018

Patent Hak Gasbı İddiasıyla FIFA’ya 100 Milyon Dolarlık Tazminat Davası Açıldı

Blog

Brezilyalı iş adamı Heine Allemagne, Futbol maçlarında kullanılan ve sıkıldıktan bir süre sonra kaybolan spreyin patentini aldığını ve FIFA’yı dava ettiğini açıkladı. Konu hakkında açıklama yapan Heine Allemagne, “FIFA benim fikrimi çaldı. Bu fair-play ruhuna aykırı” ifadelerini kullandı.

Devamını Oku... 24 Aralık 2017